TIRAMISU
Ingrediënten:
100 ml koude espresso
150 g lange vingers
400 g mascarpone
275 g gecondenseerde melk
1 eetlepel vanille extract
Cacao poeder
Werkwijze:
Klop de mascarpone, gecondenseerde melk en de vanille extract tot een luchtig geheel.
Dip de lange vingers in de espresso en maak een laag in de beugelpot van Kilner (500 ml).
Doe nu een schep van het mengsel op de lange vingers. Herhaal deze stappen tot het potje vol zit.
Maak het af door een beetje cacao poeder bovenop te strooien.
Laat het 3 uur in de koelkast staan.
KIPPENBORST MET CHORIZO PAELLA
Ingrediënten:
2 stukken kippenborst
100 g chorizo
1 rode paprika
200 g erwten
300 g rijst
900 ml kippen bouillon
1 eetlepel kurkuma
1 eetlepel paprikapoeder
Werkwijze:
Geschikt voor 4 porties die kunnen bewaard worden in de fresh storage bewaarbakjes van Kilner (600ml).
Kook eerst de rijst volgens de instructies op de pak. Giet het af en zet opzij.
Doe een beetje olijfolie in een pan en bak de kip tot hij bruin is.
Leg de kip opzij. Snij de chorizo in schijfjes en de paprika in blokjes.
Doe dit in de pan en bak het aan. Als de chorizo en paprika klaar zijn voeg deze dan toe aan de rijst en de kip.
Doe de bouillon er bij en begin het te koken. Laat koken tot het merendeel van het water is afgenomen. Verdeel nu het geheel over de 4 bakjes