SALADE MET PEER, BLAUWE KAAS EN BALSAMICO
Ingrediënten:
1 peer, in stukjes
Een handvol rucola
Een kleine handvol granaatappel pitjes
Een kleine handvol Pekan noten
50g blauwe kaas, in stukjes
Voor de dressing:
180ml olijfolie
60ml balsamico
Zezout en peper
Een halve eetlepel honing
Werkwijze:
Doe de olijfolie, balsamico, honing en de kruiden in een gesteriliseerde pot van kilner (250ml).
Schud de pot tot het een mooi geheel is.
Doe een laag peren in de snack to go jar van Kilner, gevolgd door een laag rucola, granaatappelpitjes en pekan noten.
Bovenop doe je de blauwe kaas. Doe de dressing in het RVS potje en doe de deksel dicht. Klaar om mee te nemen!
SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN GELEI
Ingrediënten:
1.8kg sinaasappels, in 4 stukken
450g citroenen, in 4 stukken
2 eetlepels verse rozemarijn
geleisuiker
Werkwijze:
Doe het fruit in de Kilner confituurpot met de helft van de rozemarijn en 2.5L water.
Breng het aan de kook en laat pruttelen voor ongeveer een uur en een kwartier tot het fruit zacht is.
Giet het in een Kilner zeefdoek en laat het voor 3-4 uur zeven. Gooi de pulp weg.
Meet de vloeistof en ga terug naar de confituurpot. Doe 450g geleisuiker bij elke 600ml vloeistof.
Verwarm geleidelijk aan en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook voor 10-20 minuten, tot het geheel begint te verdikken.
Zet het vuur af en roer de andere helft van de rozemarijn door het geheel.
Laat een beetje afkoelen en giet het in een gesteriliseerde Kilner
BRITSE 'SUMMER BERRY JAM'
Ingrediënten:
1kg confituursuiker
400g frambozen
600g kleine aardbeitjes, gewassen
Werkwijze:
Doe alles in de Kilner confituurpan.
Laat het 15-20 minuten staan, en roer af en toe. Plet de bessen een beetje.
Warm het nu voorzichtig op op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
Zet nu het vuur hoger en laat het 10 minuten koken tot het mengsel wat dikker wordt.
Laat de jam afkoelen en doe het in een gesteriliseerde Kilner jampot, laat 1cm ruimte over.
Veeg de randen van de pot af en sluit de deksel goed. Wanneer geopend is de jam nog een maand goed.
TOMATENSOEP MET PAPRIKA EN ZOETE AARDAPPEL
Ingrediënten:
1 grote zoete aardappel
4 rode paprikas, in stukjes
2 rode uien, in stukjes
300g gepelde tomaten
3 teentjes look
1 chilipeper
4 eetlepels olijfolie
800ml groentebouillon
1 eetlepel paprikapoeder
Werkwijze:
Dit recept wordt gemaakt met behulp van de Kilner set soep to go.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappel op een bakplaat samen met de paprika, uien, tomaten, knoflook en de chilipeper.
Strooi er nu de paprikapoeder over en de olijfolie. Laat 30 minuten roosteren.
Doe alles in een grote pan met de groentebouillon en beng aan de kook.
Zet het voer een beetje lager en laat nog opstaan tot de zoete aardappel gaar is.
Gebruik een staafmixer om het geheel te blenden.
HAVERMOUT MET BOSBESSEN EN CHIA ZADEN
Ingrediënten:
50g havermout
1 eetlepel chia zaden
2 eetlepels bosbessenjam
150ml melk
Bosbessen (vers of bevroren)
Werkwijze:
Mix in een kom de havermout, chia zaden en melk goed samen.
Doe nu een laag bosbessenjam in de Kilner breakfast to go pot en doe daarna het mengsel in de pot.
Laat nu een nacht in de koelkast staan. Doe de volgende dag de bosbessen erbij.
Klaar om te eten!
HAVERMOUT MET AARDBEIEN EN CHIA ZADEN
Ingrediënten:
50g havermout
1 eetlepel chia zaden
2 eetlepels aardbeienjam
150ml melk
Aardbeien (vers of bevroren)
Werkwijze:
Mix in een kom de havermout, chia zaden en melk goed samen.
Doe nu een laag aardbeienjam in de Kilner breakfast to go pot en doe daarna het mengsel in de pot.
Laat nu een nacht in de koelkast staan. Doe de volgende dag de aardbeien erbij.
Klaar om te eten!
ITALIAANSE SALADE
Ingrediënten:
Een handvol rucola
Pijnboompitten
Parmaham
Parmezaanse kaas
Een scheutje citroensap
Een scheutje olijfolie
Werkwijze:
Scheur de parmaham in stukjes en doe het samen met de rucola in de Kilner rasp set.
Doe de olijfolie, het citroensap en de pijnboompitten in de pot en roer het door.
Als je klaar bent om ervan te genieten, rasp de Parmezaan in de pot.
SIRACHA SAUS
Ingrediënten:
120g verse chilipeper, in blokjes gesneden
350g puntpaprika, in blokjes gesneden
280g rode paprika, in blokjes gesneden
3 teentjes look
200g bruine suiker
2 eetlepels zout
2 eetlepels witte wijnazijn
Werkwijze:
Snijd de chilipeper, puntpaprika en de paprika in blokjes en doe ze in een kom.
Voeg de knoflook, suiker en het zout toe en meng het geheel.
Doe de inhoud in de food processor en meng het tot je een glad geheel hebt.
Doe het geheel in een gesteriliseerde bokaal van Kilner en draai de deksel goed vast.
Laat het nu staan voor 24 uur, haal hierna de deksel eraf en roer het geheel door.
Doe de deksel er terug op en herhaal dit proces voor 3-5 dagen. Dit geeft het mengsel de mogelijkheid om te fermenteren.
HAVERMOUT ONTBIJT
Ingrediënten:
65g havermout
30g bosbessen
30g aardbeien
80ml melk of yoghurt
Werkwijze:
Doe de havermout, bosbessen en aardbeien in de Kilner snack on the go jar.
Doe de melk of yoghurt in het RVS potje. Doe het potje in de pot en draai de deksel er op.
Als je klaar bent voor je ontbijt, doe dan de melk of yoghurt in de pot en mix het.
BRUISENDE KOMBUCHA MET WATERMELOEN EN BESSEN
Ingrediënten:
¼ watermeloen, gesneden in blokjes
400ml bruis water
300ml kombucha
100g bevroren bessen
1 limoen
Werkwijze:
Doe de bessen, een handvol blokjes watermeloen en schijfjes limoen in de drankdispenser van de Kilner kombucha set.
Voeg het bruiswater en de kombucha toe en roer het geheel door. Plet een paar bessen voor de smaak.
Klaar om te smullen!