Blog

  1. SALADE MET PEER, BLAUWE KAAS EN BALSAMICO

    SALADE MET PEER, BLAUWE KAAS EN BALSAMICO

    Ingrediënten:

    1 peer, in stukjes
    Een handvol rucola
    Een kleine handvol granaatappel pitjes
    Een kleine handvol Pekan noten
    50g blauwe kaas, in stukjes
    Voor de dressing:
    180ml olijfolie
    60ml balsamico
    Zezout en peper
    Een halve eetlepel honing

    Werkwijze:

    Doe de olijfolie, balsamico, honing en de kruiden in een gesteriliseerde pot van kilner (250ml).
    Schud de pot tot het een mooi geheel is.
    Doe een laag peren in de snack to go jar van Kilner, gevolgd door een laag rucola, granaatappelpitjes en pekan noten.
    Bovenop doe je de blauwe kaas. Doe de dressing in het RVS potje en doe de deksel dicht. Klaar om mee te nemen!

    Lees meer »
  2. SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN GELEI

    SINAASAPPEL EN ROZEMARIJN GELEI

    Ingrediënten:

    1.8kg sinaasappels, in 4 stukken
    450g citroenen, in 4 stukken
    2 eetlepels verse rozemarijn
    geleisuiker

    Werkwijze:

    Doe het fruit in de Kilner confituurpot met de helft van de rozemarijn en 2.5L water.
    Breng het aan de kook en laat pruttelen voor ongeveer een uur en een kwartier tot het fruit zacht is.
    Giet het in een Kilner zeefdoek en laat het voor 3-4 uur zeven. Gooi de pulp weg.
    Meet de vloeistof en ga terug naar de confituurpot. Doe 450g geleisuiker bij elke 600ml vloeistof.
    Verwarm geleidelijk aan en roer tot de suiker is opgelost. Breng het mengsel aan de kook voor 10-20 minuten, tot het geheel begint te verdikken.
    Zet het vuur af en roer de andere helft van de rozemarijn door het geheel.
    Laat een beetje afkoelen en giet het in een gesteriliseerde Kilner

    Lees meer »
  3. BRITSE 'SUMMER BERRY JAM'

    BRITSE 'SUMMER BERRY JAM'

    Ingrediënten:

    1kg confituursuiker
    400g frambozen
    600g kleine aardbeitjes, gewassen

    Werkwijze:

    Doe alles in de Kilner confituurpan.
    Laat het 15-20 minuten staan, en roer af en toe. Plet de bessen een beetje.
    Warm het nu voorzichtig op op een laag vuur tot de suiker is opgelost.
    Zet nu het vuur hoger en laat het 10 minuten koken tot het mengsel wat dikker wordt.
    Laat de jam afkoelen en doe het in een gesteriliseerde Kilner jampot, laat 1cm ruimte over.
    Veeg de randen van de pot af en sluit de deksel goed. Wanneer geopend is de jam nog een maand goed.

    Lees meer »
  4. TOMATENSOEP MET PAPRIKA EN ZOETE AARDAPPEL

    TOMATENSOEP MET PAPRIKA EN ZOETE AARDAPPEL

    Ingrediënten:

    1 grote zoete aardappel
    4 rode paprikas, in stukjes
    2 rode uien, in stukjes
    300g gepelde tomaten
    3 teentjes look
    1 chilipeper
    4 eetlepels olijfolie
    800ml groentebouillon
    1 eetlepel paprikapoeder

    Werkwijze:

    Dit recept wordt gemaakt met behulp van de Kilner set soep to go.
    Verwarm de oven voor op 200 graden. Doe de zoete aardappel op een bakplaat samen met de paprika, uien, tomaten, knoflook en de chilipeper.
    Strooi er nu de paprikapoeder over en de olijfolie. Laat 30 minuten roosteren.
    Doe alles in een grote pan met de groentebouillon en beng aan de kook.
    Zet het voer een beetje lager en laat nog opstaan tot de zoete aardappel gaar is.
    Gebruik een staafmixer om het geheel te blenden.

    Lees meer »
  5. HAVERMOUT MET BOSBESSEN EN CHIA ZADEN

    HAVERMOUT MET BOSBESSEN EN CHIA ZADEN

    Ingrediënten:

    50g havermout
    1 eetlepel chia zaden
    2 eetlepels bosbessenjam
    150ml melk
    Bosbessen (vers of bevroren)

    Werkwijze:

    Mix in een kom de havermout, chia zaden en melk goed samen.
    Doe nu een laag bosbessenjam in de Kilner breakfast to go pot en doe daarna het mengsel in de pot.
    Laat nu een nacht in de koelkast staan. Doe de volgende dag de bosbessen erbij.
    Klaar om te eten!

    Lees meer »
  6. HAVERMOUT MET AARDBEIEN EN CHIA ZADEN

    HAVERMOUT MET AARDBEIEN EN CHIA ZADEN

    Ingrediënten:

    50g havermout
    1 eetlepel chia zaden
    2 eetlepels aardbeienjam
    150ml melk
    Aardbeien (vers of bevroren)

    Werkwijze:

    Mix in een kom de havermout, chia zaden en melk goed samen.
    Doe nu een laag aardbeienjam in de Kilner breakfast to go pot en doe daarna het mengsel in de pot.
    Laat nu een nacht in de koelkast staan. Doe de volgende dag de aardbeien erbij.
    Klaar om te eten!

    Lees meer »
  7. ITALIAANSE SALADE

    ITALIAANSE SALADE

    Ingrediënten:

    Een handvol rucola
    Pijnboompitten
    Parmaham
    Parmezaanse kaas
    Een scheutje citroensap
    Een scheutje olijfolie

    Werkwijze:

    Scheur de parmaham in stukjes en doe het samen met de rucola in de Kilner rasp set.
    Doe de olijfolie, het citroensap en de pijnboompitten in de pot en roer het door.
    Als je klaar bent om ervan te genieten, rasp de Parmezaan in de pot.

    Lees meer »
  8. SIRACHA SAUS

    SIRACHA SAUS

    Ingrediënten:

    120g verse chilipeper, in blokjes gesneden
    350g puntpaprika, in blokjes gesneden
    280g rode paprika, in blokjes gesneden
    3 teentjes look
    200g bruine suiker
    2 eetlepels zout
    2 eetlepels witte wijnazijn

    Werkwijze:

    Snijd de chilipeper, puntpaprika en de paprika in blokjes en doe ze in een kom.
    Voeg de knoflook, suiker en het zout toe en meng het geheel.
    Doe de inhoud in de food processor en meng het tot je een glad geheel hebt.
    Doe het geheel in een gesteriliseerde bokaal van Kilner en draai de deksel goed vast.
    Laat het nu staan voor 24 uur, haal hierna de deksel eraf en roer het geheel door.
    Doe de deksel er terug op en herhaal dit proces voor 3-5 dagen. Dit geeft het mengsel de mogelijkheid om te fermenteren.

    Lees meer »
  9. HAVERMOUT ONTBIJT

    HAVERMOUT ONTBIJT

    Ingrediënten:

    65g havermout
    30g bosbessen
    30g aardbeien
    80ml melk of yoghurt

    Werkwijze:

    Doe de havermout, bosbessen en aardbeien in de Kilner snack on the go jar.
    Doe de melk of yoghurt in het RVS potje. Doe het potje in de pot en draai de deksel er op.
    Als je klaar bent voor je ontbijt, doe dan de melk of yoghurt in de pot en mix het.

    Lees meer »
  10. BRUISENDE KOMBUCHA MET WATERMELOEN EN BESSEN

    BRUISENDE KOMBUCHA MET WATERMELOEN EN BESSEN

    Ingrediënten:

    ¼ watermeloen, gesneden in blokjes
    400ml bruis water
    300ml kombucha
    100g bevroren bessen
    1 limoen

    Werkwijze:

    Doe de bessen, een handvol blokjes watermeloen en schijfjes limoen in de drankdispenser van de Kilner kombucha set.
    Voeg het bruiswater en de kombucha toe en roer het geheel door. Plet een paar bessen voor de smaak.
    Klaar om te smullen!

    Lees meer »
Posts loader