BOTER
Ingrediënten:
300ml slagroom
Een snufje zout
Werkwijze:
Zet als eerst de room op kamertemperatuur voor 2 uur. Dit zorgt ervoor dat je de room makkelijker kan roeren.
Haal de deksel van de Kilner Boter Maker af en giet de room erin. Doe de deksel er terug op. Draai aan de hendel om het proces te beginnen.
Na een paar minuten begint het geheel luchtig te worden. Na 5-6 minuten zal de room dikker worden, dan ben je er bijna! Blijf aan de hendel draaien.
Na 10-12 minuten zal je merken dat je de hendel bijna niet meer rond krijgt. Als je in het glas kijkt zal je zien dat de room een gelige massa is geworden en zich gescheiden heeft van de botermelk.
Haal de deksel van de Boter Maker af en giet de botermelk in een kom. Doe hierna de boter in een andere kom.
Giet koud water op het geheel, dit helpt bij het rijsproces. Kneed de boter zodat de botermelk er uit komt. Herhaal dit 2 keer.
Voor gezouten boter kan je een snufje zout toevoegen aan het geheel. Proef de boter om te weten of de smaak naar wens is.
Als de smaak goed zit, maak je een rechthoekige vorm van het boter
Het geheel is 2 weken houdbaar.